Terug naar alle recepten

Rode uienmarmelade

~ Voor 4 personen ~

INGREDIËNTEN

  • 750 gr rode uien
  • 50 gr poedersuiker
  • 200 ml rode wijn
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • 60 gr boter
  • zout, peper

BEREIDING

Pel de buitenste laag van de uien. Snijd de uien in waaiervorm, d.w.z. in reepjes insnijden tot aan de spitse bovenkant. Smelt de poedersuiker in een steelpan, voeg de boter toe en laat het geheel langzaam karamelliseren. Voeg de uien toe en roer deze voorzichtig om zodat ze helemaal bedekt zijn met de karamel. Giet de rode wijn beetje bij beetje in de pan. Voeg zout, peper en de twee soorten azijn toe. Doe de deksel op de pan en laat het op laag vuur 15 min koken. Haal vervolgens de deksel eraf en laat de saus inwerken op de uien.

 

De uien kunnen warm en koud geserveerd worden, bijvoorbeeld bij wild of varkensvlees.